Turistička agencija ColosseumTravel Bor
e-mail: kontakt@colosseumtravel.rs Telefon: 030/442 500, Mob: 064/4 247 935

Zlatibor je planina izuzetne lepote, a krase je prijatna klima, blago podneblje, prostrani proplanci, bujni pašnjaci ispresecani planinskim potocima i prošarani borovima po kojima je ova planina i dobila ime.

Nalazi se na magistralnom putu Beograd-Crnogorsko primorje. Od Beograda je udaljen 230km, a od Užica 25km. Prosečna nadmorska visina je 1000m, a okružuju je visovi, Čigota (1422m), Murtenica-Brljač (1480m), Tornik (1496m), Viogor (1281m) i drugih manjih brda. Prvi stanovnici Zlatibora bili su Iliri, zatim Rimljani, a posle njih ove prostore naseljavaju Sloveni. Iz ovih perioda imamo ostatke tumulusa i gradine.

Uređeno je jezero na Zlatiboru, napravljen je novi tržni centar, pijaca, autobusko stajalište itd. Takođe, izgrađen je veliki broj novih hotela i odmarališta, apartmana, restorana, kako u društvenom, tako i u privatnom sektoru. Na Zlatiboru se organizuje veliki broj simpozijuma, savetovanja, kongresa, kao i pripreme velikog broja sportskih ekipa.

Na teritoriji opštine Čajetina nalazi se dosta spomenika kulture koji su od velikog značaja za kulturu Republike Srbije i stavljeni su pod zaštitu države, i to: Muzej “Staro selo” u Sirogojnu, Stopića pećina u Rožanstvu, Manastir Uvac u selu Stublo, crkve brvnare u Dobroselici, Jablanici i Kućanima, rodna kuća Dimitrija Tucovića u Gostilju, crkva u Sirogojnu.

Zlatibor poslednjih godina svoju turističku ponudu upotpunjuje brojnim i raznovrsnim sadržajima, što gostima pruža široke mogućnosti za zadovoljenje njihovih različitih potreba. Izgrađeni su sportski tereni, fudbalski, teniski, otvoreni i zatvoreni bazeni, sportska hala, ski lifotvi i ski staze na Torniku i Obudojevici i drugo.

Više o Zlatiboru možete pročitati klikom na sliku ispod

Objekti u ponudi

Tokom cele godine
Tokom cele godine
Tokom cele godine
Tokom cele godine
Tokom cele godine
Tokom cele godine