Turistička agencija ColosseumTravel Bor
e-mail: kontakt@colosseumtravel.rs Telefon: 030/442 500, Mob: 064/4 247 935

Udaljena 240 km od Beograda i 60 km od Niša, smeštena u predivnoj kotlini između planina Rtanj, Ozren i Device, svoje mesto našla je Sokobanja.

индекс 1

Sa nadmorskom visinom od 400 m, živopisnom prirodom u okruženju (magični Rtanj, kanjon Moravice, Bovansko jezero, ozrenske livade), uvek čist i svež vazduh, vekovima privlače posetioce. Mnogobrojne tradicionalne kafane sa gurmanskim specijalitetima karakterističnim za ovaj kraj, kafići, klubovi, parkovi prepuni zelenila i pešačke staze, sportski tereni upotpunjuju ponudu Sokobanju i zato je već godinama jednim od najposećenijih turisitičkih mesta u Srbiji.

Termalni izvori Sokobanje spadaju među najradioaktivnije u našoj zemlji. Temperatura vode u njima kreće se od 28 do 45°C. Čist i nezagađen vazduh i umerena kontinentalna klima sa malo padavina i, idealna nadmorska visina, mnoštvo zelenila, čine Sokobanju pravim magnetom za posetioce, ali i banju sa najduže organizovanim turizmom od preko 150. godina. 

Blagotvorno dejstvo mineralnih izvora posebno pogoduje osobama sa tegobama poput hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, psihoneuroze, neurastenije, povišenog krvnog pritiska, hroničnog reumatizma, išijasa, malokrvnosti i iscrpljenosti. Pored toga Sokobanja privalči posetioce koji žele kvalitetan odmor, dobru zabavu, uživanje u šetnjama kroz netaknutu prirodu prepunu čistog planinskog vazduha, kupanja u bazenima sa mineralnom vodom ili u jezeru na Ozrenu ili Bovanskom jezeru.

Objekti u ponudi

Tokom cele godine
Od maja do septembra
Tokom cele godine
Tokom cele godine
Od maja do septembra