Turistička agencija ColosseumTravel Bor
e-mail: kontakt@colosseumtravel.rs Telefon: 030/442 500, Mob: 064/4 247 935
Trajanje: 19 Oct 2019 - 20 Oct 2019
Destinacija: Višegrad,Trebinje,Dubrovnik
Cena: 61 e-polazak Bor, Zaječar

Grad Trebinje je smešten ispod planine Leotar u dolini reke Trebišnjice. Položaj ovog grada je veoma važan zbog blizine Dubrovnika koji je jedinstven u svetu zbog impresivnih srednjevjekovnih tvrđava, crkava i palata, pa ga često ga nazivaju biserom Jadrana.

Višegrad je grad nobelovca Ive Andrića, koji leži na reci Drini, u prostranoj kotlini.

PROGRAM PUTOVANJA:

 

 1. dan-Subota (19.10.2019.)– Polazak iz Niša posle ponoći. Polazak iz Bora i Zaječara u dogovoreno vreme. Nastavak putovanja sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak u Višegrad u subotu u jutarnjim satima. Obilazak starog mosta “Ćuprija na Drini“ i spomenika Ivi Andriću,zatim šetnja do Andrićgrada za kupovinu suvenira i nastavak putovanja za Trebinje.Po dolasku u Trebinje, obilazak grada uz laganu šetnju preko Arslanagića mosta iz XVI vijeka sagrađenom od kamena. Prelazimo preko reke Trebišnjice jedne od najvećih ponornica u Evropi i dolazimo u muzej Hercegovine čiji simbol predstavlja “Etno kuća” sa svojim sadržajima i arheološkom postavkom. Laganom šetnjom prolazimo kroz uske ulice starog grada gde ćemo posetiti Sat kulu, gradske zidine sa trgovima. Prolazimo kroz gradska vrata (tunel) koja povezuju Stari grad sa ostalim delom grada. Dolazimo na “Trg Pesnika” gde se možemo fotografisati sa drvećem starim preko 115 godina tj. platanima, koji predstavljaju simbol grada i osvežiti se na jednoj od kamenih fontana. Na trgu smo u prilici videti poklone pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Smeštaj u hotel.

 

Mogućnost fakultativnog izleta do manastira Tvrdoš i Hercegovačke Gračanice. Za putnike koji ne idu na faklutativni izlet, slobodno vreme u Trebinju. Noćenje.

 

 1. dan-Nedelja (20.10.2019.)-. Doručak. Napuštanje hotela..Fakultativni izlet za Dubrovnik. (Stradun,trg Pojana Luža, Orlandov stub,luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo). Slobodno vreme za individualnu šetnju. Povratak u Trebinje.Polazak za Srbiju u večernjim satima.Usputna zadržavanja radi pauza i graničnih formalnosti. Dolazak na mesto polaska.

 

 CENA ARANŽMANA:

ZA POLASKE IZ NIŠA 49 e

ZA POLASKE IZ BORA I ZAJEČARA 61 e

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji (AC, TV, dvd),
 • smeštaj u Trebinju u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, u hotelu sa 3 ili 4 zvezdice,(1 noćenje) sa doručkom,
 • usluge pratioca grupe tokom putovanja
 • agencijske usluge

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • individualne troškove,
 •  međunarodno zdravstveno osiguranje,
 • fakultativne izlete,
 • ulaznice za kulturno istorijske spomenike se plaćaju na licu

 

CENE FAKULTATIVNOG IZLETA :

 • izlet i razgledanje manastira Tvrdoš i Hercegovačke Gračanice- 5 €
 • Izlet do Dubrovnika – 15 €

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika.

Moguća je izmena redosleda fakultativnih izleta.

 

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:

 • 30 % avansa prilikom rezervacije,ostatak 5 dana pre putovanja,
 • 30 % avansa prilikom rezervacije, ,ostatak čekovima građana bez uvećanja na 2 mesečne rate. (čekovi se deponuju pri rezervaciji aranžmana).

 

POPUSTI:

 • deca od 0-2 godine besplatno bez sopstvenog ležaja i sedišta u autobusu,
 • deca od 2-7 godina u pratnji dve odrasle osobe ostvaruju 30 % popusta na cenu aranžmana.

(Dete ima pomocni ležaj i svoje sedište u autobusu).

 

NAPOMENA:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Za realizaciju putovanja minimum 50 putnika. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

 

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja

T.A.AL TURS PUTOVANJA DOO,licenca OTP 50/2012g.

 

Ovlašćeni subagent Colosseum Travel Bor