Turistička agencija ColosseumTravel Bor
e-mail: kontakt@colosseumtravel.rs Telefon: 030/442 500, Mob: 064/4 247 935
Trajanje: 26 Oct 2018 - 29 Oct 2018
Destinacija: Grčka, Solun
Cena: 49 eura

Solun ili Tesaloniki je drugi po veličini grad u Grčkoj. Ovo je glavno mesto grčke regije Makedonije i smatra se drugim grčkim glavnim gradom zbog svoje velike istorijske i strateške važnosti. Grad je poznat po mnogobrojnim spomenicima i zgradama iz vizantijskog i otomanskog razdoblja. U gradu se nalazi Aristotelov univerzitet najveći u Grčkoj i Makedonski univerzitet. Prepoznatljiv simbol Soluna svakako je bela Kula jedina preostala od stare tvrdjave na obali zaliva. Ukoliko zelite da doživite Solun na pravi način morate posetiti neku od brojnih taverni gde ćete probati tradicionalna jela i poslušati tradicionalnu muziku. Prilikom posete Solunu ne smete zaobići posetu Zejtinliku – srpskom vojničkom groblju.

682069_grcka-solun-srbi-stanovi-kuce-prodaja-jeftino_ls-s

PROGRAM PUTOVANJA:

26.10./28.10.2018.

 1. DAN 1. (PETAK) Polazak iz Bora oko 20:00h. Sastanak putnika pola sata ranije. Noćna vožnja kroz Makedoniju prema Soluna sa pauzama radi odmora grupe i carinskih formalnosti.
 2. DAN 2. (subota) Dolazak u Solun u jutarnjim casovima. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkva Sv. Dimitrija….Nakon tog obilaska odlazak do čuvenog srpskog vojničkog groblja Zejtinlik gde se nalaze posmrtni ostaci vise od 7000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Nakon obilaska Zejtinlika, povratak u centar grada, obilazak fabrike koze i slobodno vreme do polaska u Cosmos. Slobodno vreme za šoping do zatvaranja Cosmos-a i odlazak u hotel. Smeštaj u hotel. Noćenje.
 3. DAN 3.  (nedelja) Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za indivudialne aktivnosti u centru grada ili fakultativni odlazak do manastira – Meteore oko 09h. Neverovatne kamene kule manastira Meteori su nastale povlačenjem mora pre 30 miliona godina. Prvi religiozni objekti se javljaju 985. godine, kada jednu od mnogobrojnih pećina naseljava monah po imenu Varnava. Usputno prema Meteorima u Kalambaki, posetićemo radionicu ikona i napraviti pauzu za kraći predah i kupovinu suvenira. Nastavljamo put prema Meteorima gde je predvidjen pauza za ručak u Kalambaki (ručak nije uračunat u cenu aranžmana). Nakon obilaska, nastavak puta prema Solunu, sastanak sa putnicima koji nisu išli na Meteore i polazak za Srbiju u večernjim časovima, posle 21h.
 4. DAN 4. Dolazak u Bor  ranim jutarnjim casovima. Kraj usluga.

CENA ARANZMANA PO OSOBI 49 €

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turistiČke klase na relacijama navedenim u program
 • SmeŠtaj u Solunu (1 nocenje sa doruČkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3*
 • Obilaske prema programu (Solun panorama grada, Zejtinlik, fabrika kože, Cosmos…)
 • Troškove organizacije i vođenje aranžmana
 • Usluge licenciranog pratioca grupe

 

CENA ARANZMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
 • Gradska taksa u iznosu od 1.5e po osobi u hotelu sa 3* (plaća se na recepciji hotela)
 • Individualne troskove
 • Izlet do Meteora 23e sa uračunatom ulaznicom za Veliki manastir na Meteorima.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Mogućnost plaćanja u tri jednake mesečne rate počevši od 20.08. do 20.10.2018. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kurus Uni credit banke na dan uplate.

Program je rađen na bazi minimum 50 plativih putnika. U slučaju nedovoljno prijavljenog broja rok za otkaz je 7 dana pre pošetka putovanja.

Organizator ovog putovanja je T.A. Grand Holiday Licenca OTP 58/2014 od 02.09.2014.

Ovlašćeni subagent Colosseum Travel Bor