Turistička agencija ColosseumTravel Bor
e-mail: kontakt@colosseumtravel.rs Telefon: 030/442 500, Mob: 064/4 247 935
Trajanje: 06 Mar 2020 - 08 Mar 2020
Destinacija: Grčka, Solun
Cena: 69 eura-polazak Bor, Zaječar

Solun ili Tesaloniki je drugi po veličini grad u Grčkoj. Ovo je glavno mesto grčke regije Makedonije i smatra se drugim grčkim glavnim gradom zbog svoje velike istorijske i strateške važnosti. Grad je poznat po mnogobrojnim spomenicima i zgradama iz vizantijskog i otomanskog razdoblja. U gradu se nalazi Aristotelov univerzitet najveći u Grčkoj i Makedonski univerzitet. Prepoznatljiv simbol Soluna svakako je bela Kula jedina preostala od stare tvrdjave na obali zaliva. Ukoliko zelite da doživite Solun na pravi način morate posetiti neku od brojnih taverni gde ćete probati tradicionalna jela i poslušati tradicionalnu muziku. Prilikom posete Solunu ne smete zaobići posetu Zejtinliku – srpskom vojničkom groblju.

682069_grcka-solun-srbi-stanovi-kuce-prodaja-jeftino_ls-s

 

SOLUN sa posetom Kavale

06.03./08.03.2020.

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. DAN  – Polazak iz Aleksinca,Niša, Leskovca…(sa priključnim transferima iz Bora, Zaječara, Beograda, Kolara….) oko 23:00h. Sastanak putnika pola sata ranije. Tačno vreme polaska biće poznato dan-dva pre polaska na put. Noćna vožnja kroz Makedoniju prema Soluna sa pauzama radi odmora grupe i obavljanja carinskih formalnosti.

 2. DAN – Dolazak u Solun u ranim jutarnjim satima. Razgledanje grada, obilazak samog centra i sledećih znamenitosti: srpsko vojničko groblje Zejtinlik, u čijem su sklopu grobovi srpskih i savezničkih vojnika poginulih u borbama na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu; Bela Kula, koja je jedan od najpoznatijih simbola grada; Aristotelov trg i spomenik Aleksandru Makedonskom; Crkva Svetog Dimitrija, zaštitnika grada Soluna… Nakon razgledanja grada, zajednički odlazak autobusom do šoping centra “Cosmos”. Slobodno vreme do 20 h kada je planiran polazak za hotel. Dolazak u hotel. Noćenje.

 3. DAN – Doručak. Napuštanje hotela. Nakon smeštanja grupe u autobusu polazak za Kavalu. Dolazak u grad. Nakon toga pešačka tura kroz stari grad-Panagiu sa vodičem, zatim obilazak Imareta – veliki kompleks poslednjeg Otomanskog perioda, konak Muhameda Alija, Bogorodičina crkva – jedan od najlepsih hramova Kavale, Kamares- akvadukt (deo širokog sistema za vodu izgradjen u periodu Sulejmana Veličansvenog), tvrđava Kavale…..Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim satima polazak za Srbiju.

 4. DAN  – Dolazak u Srbiju u jutarnjim satima. Kraj usluge.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI – za polazak iz Beograda 69 e, za polaske iz Niša i Aleksinca 55 e, za polaske iz Bora i Zaječara 69 e

Cena aranžmana obuhvata:

 • Prevoz autobusom turisticke klase na relacijama navedenim u program
 • Smeštaj u Solunu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni sšedski sto) u hotelu sa 3*
 • Obilaske prema programu (Solun panorama grada, Zejtinlik, fabrika kože, Cosmos, Kavala…)
 • Troškove organizacije i vodjenje aranžmana
 • Usluge licenciranog pratioca grupe

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
 • Gradska taksa u iznosu od 1.5e po osobi u hotelu sa 3* (placa se na recepciji hotela)
 • Individualne troskove

 

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.

Program je radjen na bazi minimum 50 plativih putnika. U slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika rok za otkaz je 7 dana pre početak putovanja.

 

Organizator ovog putovanja je T.A. Grand Holiday 

licenca 373/2020 od 12.02.2020.

Ovlašćeni subagent Colosseum Travel Bor