Turistička agencija ColosseumTravel Bor
e-mail: kontakt@colosseumtravel.rs Telefon: 030/442 500, Mob: 064/4 247 935
Trajanje: 6 dana
Destinacija: Italija
Cena: Od 139 e

“Svi putevi vode u Rim” – glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, budući da je rimska civilizacija, zajedno sa grčkom, bila velika kolevka zapadne civilizacije.

Grad se nalazi u donjem toku reke Tibar, u neposrednoj blizini Tirenskog mora i jedan je od najvećih centara Mediterana. Prestonica Italije od 1870. godine, Rim je ujedno i grad sa najviše stanovnika, broji ih oko tri miliona. Klima je mediteranska, a maksimalna temperatura u avgustu često prelazi 30 stepeni.

Kolevka moćne imperije koja je po čitavoj Evropi ostavila spomenike – Rim, grad u koji vode svi putevi, grad na sedam brežuljaka, Večni grad, koji počiva na ostacima nekadašnjeg najvećeg svetskog carstva i nekadašnji centar sveta. Upoznajte se sa Rimom, od njegovih početaka – Rimskog foruma, Koloseuma i starih hramova, preko renesansnih remek dela, do modernog Rima, evropske metropole i velikog turističkog centra.

 

  Za više informacija oko cena i termina kliknite na sliku

c2dbc5c243b7b38409e1b37889680f52_XL

Ovlašćeni subagent Colosseum Travel