Turistička agencija ColosseumTravel Bor
e-mail: kontakt@colosseumtravel.rs Telefon: 030/442 500, Mob: 064/4 247 935
Trajanje: 16 Oct 2019 - 21 Oct 2019
Destinacija: Italija
Cena: 169 e-Polazak Bor,Zaječar

Grad neispričanih priča. Rim je nezaobilazno mesto kao i prvo mesto na koje pomislite kada pomenete Italiju.
Ovo mesto prepuno veličanstvenih građevina koje datiraju hiljadama godina unazad, Rimljani sa ponosom dele  sa pridošlim turistima.
Jedno od nezaobilaznih mesta u Rimu jeste čuvena fontana Di Trevi. Legenda kaže da vam ova fontana ispunjava želju da se iznova vraćate u ovaj nezaboravni grad. Jedna od asocijacija na Rim jeste i večni div, Koloseum, koji datira iz prvog veka nove ere. Prošetajte prelepim trgovima poput: Piazza Navona, Piazza del Popolo, Campo de Fiori…

 

JESEN U VEČNOM RIMU

R I M

16.10.- 21.10.2019.

prevoz+3 noćenja sa doručkom

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan BOR

Polazak iz Niša u 17h, iz Aleksinca u 17.30h iz Paraćina u 18h. Polazak iz Bora u dogovoreno vreme. Putovanje kroz Hrvatsku, Sloveniju , noćna vožnja…

2.dan RIM.

Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. (Raspored aktivnosti zavisiće od vremena dolaska u grad, pošto je smeštanje u hotel moguće od 14 časova.) Panoramski obilazak Rima autobusom kroz Via Aurelia, pored Vatikana i Crkve Sv. Petra, pogled na boemski deo Trastevere prelazak preko Tibra, pored Cirkus Maksimusa, Koloseuma, Trga Republike, Foruma, Trga Venecije sa spomenikom Otadžbine, Kapitolski Trg. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3.dan RIM – POMPEJA – NAPULJ – RIM

Odmah nakon doručka krećemo na fakultativni izlet do Pompeje i Napulja. Pompeja je antički lokalitet koji se nalazi na 250km od Rima. U erupciji vulkana Vezuv, grad je zatrpan pepelom što ga je savršeno sačuvalo do današnjih dana. Razgledanje lokaliteta sa lokalnim vodičem. Po završetku razgledanja odlazak u Napulj, prestonicu južne Italije. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Polazak ka Rimu.Dolazak u Rim, u hotel i nakon kraćeg odmora krećemo na fakultativni izlet “Rim noću” (polazak iz hotela u večernjim časovima, pored Trga Venecija, palate Venecija i dalje obalom Tibra prelazak na drugu stranu reke, penjemo se na jedan od najlepših vidikovaca u gradu Janikulum, kratka pauza za slikanje, a zatim pauza u boemskom delu Trastevere za osveženje uz čuveni Aperol špric).Povratak u hotel.Noćenje.

4.dan RIM – VATIKAN – RIM

Doručak. Autobusom idemo do centra grada gde će biti pešački obilazak grada a zatim večernja fakultativna poseta Vatikanu sa lokalnim vodičem. Obilazak Vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Po obilasku povratak u hotel. Noćenje.

5.dan RIM – TIVOLI – RIM

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak autobusom do centra grada. Fakultativno: Odlazak u Tivoli. Obilazak Vile d’Este – palate sa prelepim baštama. Povratak u Rim. Slobodno popodne. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Putovanje preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama radi odmora. Noćna vožnja.

6.dan PARAĆIN-ALEKSINAC-NIŠ-BOR

Dolazak u popodnevnim časovima.

CENA 159 e

CENA SA POLASKOM IZ BORA 169 e

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

• prevoz turističkim autobusom ,

• smeštaj u hotelu sa 3*

• smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama,

• razgledanja i obilaske prema programu,

• usluge turističkog vodiča,

• usluge lokalnog vodiča,

• agencijske usluge

*Gradska komunalna taksa koja je u Italiji inače obavezna se u ovom hotelu ne naplaćuje.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

• fakultativne izlete,

• međunarodno zdravstveno osiguranje.

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

• Vatikan – 35 €

• Rim noću – 10 €

• Tivoli – 25 €

• Pompeja, Napulj – 45 €

(obuhvata autobuski prevoz na relaciji Rim – Pompeja – Napulj – Rim, usluge vodiča na srpskom jeziku i pratnju obaveznog lokalnog turističkog vodiča u Pompeji, ulaznice za Pompeju).

*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

 

NAČIN PLAĆANJA:

Evro se obračunava po srednjem kursu NBS:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana ili administrativnom zabranom do 31.12.2019.

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 60. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

Uz ovaj program važe OUP TA Grand holiday Aleksinac

Ovlašćeni subagent Colosseum Travel Bor