Turistička agencija ColosseumTravel Bor
e-mail: kontakt@colosseumtravel.rs Telefon: 030/442 500, Mob: 064/4 247 935
Trajanje: 6 dana
Destinacija: Češka
Cena: Od 99 eura

Prag je glavni grad Češke Republike i jedan od najpopularnijih gradova u istočnoj Evropi. Nalazi se na reci Vltavi i ima oko 1,2 miliona stanovnika. Od Beograda je udaljen 833 kilometra.

Još od srednjeg veka, Prag se smatra jednim od najlepših evropskih gradova. Često ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stecišta kulturne elite.U njemu su živeli i radili Mocart, Betoven, Kafka… koji su, očarani njegovom lepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek dela.

Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi čuveno češko pivo. U Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvek!

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 21h sa parkinga preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke Borbe. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku uz kraće pauze radi odmora.

2. dan PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: obilazak Hradčanskog trga koji ima prelepe palate Swarcenberg, Toskansku, Martinicki, nadbiskupsku, stub kuge. Poseta praškog dvorca (rezidencija češkog predsednika), Katedrala Sv. Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, Bizilike Sv. Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na vale. Prelepa Valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala Venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkim satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, Staleško pozorište i Vaclavski trg sa Narodnim muzejom. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan PRAG – KARLOVE VARI – PRAG

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Karlove Vari, poznatog banjskog i turističkog mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Po dolasku obilazak centra Karlovih Vari, termalnih izvora, prelepe ruske crkve…U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno u večernjim časovima odlazak u pivnicu. Noćenje.

4. dan PRAG – DREZDEN – PRAG

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Drezden, grad na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Ovaj grad je prepun istorijsko-kulturnih spomenika iz srednjeg veka, kao i onih iz vremena jugend i bauhaus stilova, rođenih krajem 19. i početkom 20. veka. Po dolasku obilazak grada: opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, deo nekadašnih gradskih zidina, Avgustov most. Povratak u Prag u večernjim časovima. Noćenje.

5. dan PRAG – ZAMAK KARLŠTAJN – PRAG

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska zamka Karlštajn iz XIV veka, u kome je bila rezidencija kralja Karla IV i u kome se čuva replika krune čeških kraljeva. Nakon obilaska povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta vožnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Srbiji.

6. dan NOVI SAD – BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim časovima.

CENOVNIK

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

 CENA PO OSOBI

    SPECIJALNA PONUDA

USKRS: 05.04 – 10.04.2018.
(siguran polazak)

Juno ★★★

119 €

Olympic Tristar ★★★ (popunjeno)

129 €

PROLEĆE:  18.04. – 23.04.2018.
(siguran polazak)

Globus ★★★

105 €

Campus JIH A deo ★★★ 105 €

PRVI MAJ: 27.04. – 02.05.2018.
(siguran polazak)

Juno ★★★ (popunjeno)

125 €

Globus ★★★ 145 €

PROLEĆE: 02.05. – 07.05.2018.

Juno ★★★

109 €

99 €

PROLEĆE: 16.05. – 21.05.2018.

Juno ★★★

109 €

99 €

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan plaćanja

 

*Sigurni polasci iz Niša (parking kod Tempa) i Čačka (železnička stanica) – doplata 20 eura; Kragujevca (tržni centar Roda) – doplata 15 eura. Iz Novog Sada (parkinga kod Lokomotive).

*U slučaju manjeg broja putnika iz navedenih gradova isti se transferišu do Beograda i nazad.

*Specijalna ponuda je ograničena na maksimalno 20 putnika po polasku.

 
POPUSTI I DOPLATE:
 • Doplata za 1/1 sobu 45 eura
 • Deca do 10 godina u pratnji 2 odrasle osobe imaju popust – 15 eura
 • Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5%
 • Putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust – 20 eura
 
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • Smeštaj u Pragu na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3*
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • Razgledanje i obilaske prema programu
 • Usluge lokalnog vodiča za razgledanje Praga
 • Usluge pratioca grupe tokom putovanja
 • Agencijske usluge
 
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji)
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove
 
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (deca od 2-12 godina ostvaruju popust):
 • Karlove Vari – 25 eura odrasli/15 eura deca
 • Pivnica (večera i jedno pivo) – 20 eura odrasli/15 eura deca
 • Poseta dvorcu Karlštajn – 20 eura odrasli/15 eura deca
 • Poseta Drezdenu – 30 eura odrasli/20 deca
 • Vožnja brodom po Vltavi – 10 eura odrasli/8 eura deca

Minimum za realizaciju je 25 putnika.

 
SMEŠTAJ:
U nekom od navedenih hotela ili sličnom.
Hotel Fortuna City 3* – www.hotelfortunacityprague.com
Hotel Atlas 3* – www.ubytovnaatlas.cz
Hotel Juno 3* – www.hoteljuno.cz
Hotel golf 3* – www.hotel-golf.cz
 
 
NAČINI PLAĆANJA:
* 30 % prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
* 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, do 20.04.2018. (za polaske u januaru); do 20.06.2018. (za polaske u februaru i martu ); do 20.08.2018. (za polaske u aprilu i maju) uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou; 
 
NAPOMENA:
U slučaju promene na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 
Kalkulacija rađena za najmanje 70 putnika.
 
Potvrda o garanciji putovanja:
 

Turistička agencija Plana Tours poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra za slučaj insolventnosti organizatora putovanja  i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o granaciji putovanja broj 0047/2016 od 25.01.2016., polisa broj 300050459 od 25.01.2016. godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad. Aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, ulica Kondina broj 14, Beograd, +381.11/3228.686, +381.11/3228.687, prijavom na adresu ili na e-mail garancijaputovanja@yuta.rs

 

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističe agencije Plana Tours, licenca OTP 506/2010 od 04.03.2010.

Ovlašćeni subagent Colosseum Travel