Turistička agencija ColosseumTravel Bor
e-mail: kontakt@colosseumtravel.rs Telefon: 030/442 500, Mob: 064/4 247 935
Trajanje: 30 Dec 2017 - 03 Jan 2018
Destinacija: Rumunija
Cena: Od 90 eura

Bukurešt je glavni grad Rumunije nastao još 1459.godine zbog čega spada u red najmlađih evropskih prestonica. Osnovao ga je čuveni Vlad Cepeš  poznatiji kao Grof Drakula. Zbog svoje arhitekture koja podseća na francusku, Bukurešt nosi laskavi epitet „Malog Pariza“.

Ovo je grad parkova, velikih avenija i lepe ahitekture koju su mahom izgradili francuske i italijanske arhitekte koji čak ima i svoju Trijumfalnu kapiju. Jedna od najlepših zgrada je palata Parlamenta koja je posle Pentagona druga najveća zgrada na svetu.
Grad od 1,6 miliona stanovnika leži na 2 reke, na Kolentini i Dabovici, koja formira niz od 7 jezera. Danas je ovo jedan od najmodernijih gradova u Evropi i iz godine u godinu sve atraktivnija destinacija za turiste iz celog sveta.

Najpoznatija građevina Bukurešta je zgrada parlamenta koja je  zvanično najveći, najteži i najskuplji objekat te namene na svetu. Nekadašnji Nikolae Čaušesku ga je zamislio kao svoje sedište, ali nikad nije dočekao useljenje. Ironijom sudbine, ovde danas stanuje rumunska demokratija. Pored političke, zgrada ima i muzejsku funkciju.

Bukurešt je poznat po brojnim parkovima. Najpoznatiji park ovog grada je  Cișmigiu sa svojim romantičnim veštačkim jezerom. Tu su i interesantni noviteti poput novog nacionalnog stadiona i vodenog tornja Pantelimon. Kako je ova zemlja imala svoju komunističku istoriju prepoznatljivi blokovi zgrada iz ovog vremena predstavljaju turističku atrakciju.

PROGRAM PUTOVANJA:

 

 1. dan Polazak autobusa sa parkinga preko puta buvljaka u večernjim časovima. Noćna vožnja do Bukurešta uz kraće pauze radi regulisanja graničnih i carinskih formalnosti, odmora i osveženja.
 2. dan Dolazak u Bukurešt u prepodnevnim časovima. Info tura sa pratiocem grupe i upoznavanje grada (Sala Palatuluj, zgrada skupštine, zgrada Securitatea, Opera, Nacionalna Banka, stari istorijiski centar sa zatvorom i crkvom,zgrada Parlamenta…) Nakon info ture, smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i spremanje za novogodišnju noć. DOČEK NOVE GODINE!!! Noćenje.
 3. dan Doručak. Fakultativni panoramski obilazak rumunske prestonice u pratnji vodiča (kraljevski park Carol Park i Trifumfalni luk). Nakon obilaska slobodno vreme za samostalno istraživanje i individualne aktivnosti. Repriza Nove godine. Noćenje.
 4. dan Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak u najveći grad Transilvanije – Brašov i fakultativni obilazak jednog od najlepših dvoraca u Istočnoj Evropi, zamka Bran (u pratnji vodiča), u kome je 1462. godine bio zatvoren Vlad Cepeš (grof Drakula), odnosno slobodno vreme za individualne aktivnosti i obilazak grada. Uveče povratak za Beograd. Noćna vožnja.
 5. dan Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

CENOVNIK

cenovnik-bukurest-nova-godina

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2+1 sobama u Hello Hotelu 2* u Bukureštu,
 • Prevoz autobusima turističke kategorije (ac, tv, dvd) na navedenim relacijama prema programu,
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini,
 • Info turu (obilazak grada u pratnji vodiča).

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje
 • Fakultativne izlete i ulaznice na lokalitete
 • Individualne troškove putnika.

 

*Polazak iz Niša će biti realizovan za minimum 15 prijavljenih

*Izražena cena je važeća za aktivne članove Puzzle Group

 

NAČINI PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje: depozit 30% prilikom rezervacije,  ostatak najkasnije do 15 dana pre početka aranžmana.
 • Čekovi građana: 30% prilikom rezervacije ostatak do 01.03.2018.
 • Administrativna zabrana: 30% prilikom rezervacije ostatak do 01.03.2018.

 

SMEŠTAJ:

Hello Hotels Bucuresti Gara de Nord – Hotel je smešten u širem centru grada, u poslovnoj i univerzitetskoj zoni Victoria Square, udaljen samo 5 min. hoda od železničke stanice Gara de North i 10 min. vožnje od centra grada gradskim prevozom. Pripada lancu hotela Continental i raspolaže sa 1/2 i 1/2+1 sobama (bračni krevet + 1 pomoćni). Svaka soba poseduje kupatilo, klimu, kablovsku televiziju. Dodatni kapaciteti hotela: recepcija 24h, kafe, snek-bar, sef (na recepciji), soba za prtljag, besplatan bežični internet, parking.

hello-hotels-bucuresti.continentalhotels.ro/

 
Rok za prijavljivanje je deset dana pred polazak na putovanje.
 
Aranžman je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika.
 

U slučaju nedovoljnog broja putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.

Cena je garantovana za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom , garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja.

“Special Travel Agency” zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi ugovor.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije Special Travel Agency usklađen sa Yuta standardom.

Za ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Special Travel Agency. Licenca apr registar turizma kategorije OTP br 62/2011 od 23.09.2014.

Ovlašćeni subagent Colosseum Travel Bor