Turistička agencija ColosseumTravel Bor
e-mail: kontakt@colosseumtravel.rs Telefon: 030/442 500, Mob: 064/4 247 935
Trajanje: 04 Apr 2020 - 05 Apr 2020
Destinacija: Srbija
Cena: 6.400,00-Polazak iz Bora i Zaječara

Zlatibor i Tara

04.- 05.04.2020.

Jedne od najlepših planina u Srbiji, Zlatibor i Tara, su sa razlogom opevane i u pesmi. One kriju brojna prirodna bogatstva i ovo je prilika da se u to i sami uverite.

Zlatibor je jedna od najpopularnijih planina u Srbiji gde sezona traje gotovo cele godine. Ovaj park prirode smešten je na zapadu Srbije. U samom centru pored jezera smešteni su brojni ugostiteljski objekti sa bogatom ponudom domaće kuhinje. Zlatibor svakako ima da ponudi mnogo više od urbanizovanog centra.

Tara je 13.jula 1981. godine proglašena za nacionalni park. Zbog povoljne klime na Tari je opstala Pančićeva omorika kao i mnogi drugi spomenici prirode. Prosečna nadmorska visina Tare je 100-1200 m, a najviša kota je Kozji rid (1591m).

I DAN: Polazak u ranim jutarnjim satima sa parkinga Tempa. Vožnja preko Aleksinca, Kruševca do manastira Žiča. Obilazak manastira. Nakon obilaska nastavak puta do jedinog muzeja na otvorenom u Srbiji “Staro selo” u Sirogojnu. Obilazak etno sela i polazak do Stopića pećine. Posle obilaska pećine nastavak putovanja do Zlatibora. Slobodno vreme do polaska na Taru. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

II DAN: Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme na Tari. Odlazak do Mećevnika. Razgledanje Kusturičinog grada. Nakon Mećavnika odlazak do Kremne. Obilazak Spomen doma kremanskih proroka. Vožnja do Ovčar banje. Slobodno vreme. Povratak u Niš.

Cena aranžmana izražena u dinarima po osobi:

Niš, Aleksinac, Pojate, Kruševac 4.900 din

Bor, Zaječar 6.400 din

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

-prevoz autobusima turističke klase na relacijama navedenim u programu

-smeštaj na bazi polupansiona u hotelu 3* na Tari u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama

-pratilac grupe

-troškove organizacije

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– individualne troškove putnika

– ulaznica za Staro selo Sirogojno u pratnji muzejskog vodiča 120 din

(Sirogojno je jedna najatraktivnijih destinacija Zlatibora i predstavlja jedini muzej na otvorenom u Srbiji. U ovom muzeju možete videti kuće i okućnice iz osamnaestog veka koje su tu prenete sa raznih krajeva planine sačuvane do danas. Te kuće čuvaju način života iz tog perioda, a okućnice posetiocu pokazuju kako je proizvodnja funkcionisala.)

– ulaznica za Stopića pećinu 250 din

(Stopića pećina je posebno blago Zlatiobra i otvorena je za posetioce, a naročto je atraktivna zbog svojih bigrenih kada.)

– ulaznica za Drvengrad 250 din

(Drvengrad je etno selo urbane forme i strukture. Nalazi se na mokrogorskom brdu Mećavnik, a napravljen je prema viziji filmskog režisera Emira Kusturice. U selu se nalaze restorani, prodavnice suvenira, bioskop, nacionalni restoran, prodavnica u kojoj se prodaju rezbareni predmeti i mnogi drugi sadržaji.)

 

Način plaćanja:
– 30 % prilikom rezervacije,ostatak 7 dana pre pocetaka aranzmana

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA
OTKAZ 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA GRAND HOLIDAY
Organizator putovanja GRAND HOLIDAY licenca 373/2020 od 12.02.2020.

 

Ovlašćeni subagent Colosseum Travel