Turistička agencija ColosseumTravel Bor
e-mail: kontakt@colosseumtravel.rs Telefon: 030/442 500, Mob: 064/4 247 935

Kavala je kroz vekove je bila najveća trgovačka luka, značajna stanica na putevima raznih trgovina, najveća pijaca sveže morske ribe… Smatra se da je iz Kavale ili tu živi procentualno najveći broj bogatih Grka. 

 

Glavni je grad prefekture Kavala i drugi grad po veličini u severnoj Grčkoj sa najvećom morskom lukom istočne Makedonije. Kulturne i istorijske vrednosti ovog grada uočljive su na svakom koraku. Grad je sagrađen u obliku amfiteatra, nad gradom dominira vizantijska tvrđava. Mnogobrojne uske ulice u starom gradu, raznovrsne taverne, spoj starog i modernog učiniće da svako pronađe svoje omiljeno mesto u ovom živopisnom gradu.  Od istorijskog nasleđa možete videti tvrđavu koja dominira iznad luke i odakle se pruža prelep pogled na luku i sam grad, i vijadukt koji se nalazi u neposrednoj blizini luke.

U Kavali možete da uživate i u raznovrsnom bogatom šopingu i  noćnom životu. Centar Kavale karakterišu brojne radnje i butici, lepo uređeni parkovi i trgovi, mnoštvo bašti i kafića. Blizu Kavale nalazi se i Tasos, do kojeg vozi trajekt iz luke Kavala ili luke Keramoti. Kavalu i okolinu karakteriše mnoštvo prelepih plaža sa ratličitim dubinama. Preporučujemo posetu Nea Iraklici, Nea Peramosu, Palju… U samoj Kavali postoje četiri plaže. 

 

Za više informacija oko smeštaja, cena i termina kliknite na sliku

Ovlašćeni subagent Colosseum Travel