Turistička agencija ColosseumTravel Bor
e-mail: kontakt@colosseumtravel.rs Telefon: 030/442 500, Mob: 064/4 247 935

Među svim draguljima grčke obale i njihove davno potvrđene vrednosti, na obali Jonskog mora u Epiru, između Preveze i Igumenice, smešteno je prelepo letovalište Parga. 

Okružena Lefkadom na jednoj i ostrvima Paksos i Antipaksos na drugoj strani, kao i nezaobilaznim Krfom, Parga je danas moderno letovalište sa bogatom turističkom ponudom. 

Zbog posebnog geografskog položaja Parga je u prošlosti bila meta napada mnogih osvajača – Venecijanaca, Francuza i neizostavno Turaka. U 14. veku i srpska istorija pisana je upravo na ovom području kada je naš car Dušan proširio srpsko carstvo i zauzeo Epir i Tesaliju.

Parga danas broji oko 3.000 stanovnika koji su uglavnom okrenuti turizmu, oblikujući iz sezone u sezonu svoju uslugu prema zahtevima sve brojnijih gostiju iz zapadne Evrope.

Parga je mesto koje svojim izgledom i duhom podseća na stara mediteranska mesta, nalazi se u malom zalivu na padini, okruženo šumom i stablima maslina. Romantične uličice sa belim kućama pune su kafića, restorana i taverni.