Turistička agencija ColosseumTravel Bor
e-mail: kontakt@colosseumtravel.rs Telefon: 030/442 500, Mob: 064/4 247 935

Leptokarija je letovalište smešteno na najlepšem delu obale u podnožju Olimpa, uz novi autoput Evzoni – Atina, 90 kilometara od Soluna. Leptokarija je definitivno povratila „staru slavu” i nakon dvadesetak godina opet postala, za naše turiste, jedna od najpopularnijih destinacija. Razlog je u intenzivnoj izgradnji, kako smeštajnih tako i infrastrukturnih kapaciteta. 

Plaža u Leptokariji je izuzetno dugačka, peskovito-šljunkovita, sa mnoštvom kafića gde ćete za naručenih par pića u toku dana dobiti ležaljku i suncobran. Voda u moru je čista i ugodna za kupanje. Tu su takođe i tuševi na plaži, kao i kabine za presvlačenje.

U ovom tipičnom grčkom mestu sa gostoljubivim ljudima možete doživeti nezaboravni odmor. Pored uživanja na toplom grčkom suncu, na predivnoj peščanoj plaži, možete se baviti ribarenjem ili vodenim sportovima. Šetalište kraj obale, nova trgovačko -pešačka zona i stoletni park upotpunjuju i čine atraktivnim ovaj ambijent sa puno hotela, restorana, prodavnica i marketa. Važno je istaći da su cene ugostiteljskih usluga i robe u prodavnicama i marketima, nešto niže nego u drugim mestima na ovoj obali. Mesto je bogato disko klubovima, café barovima, restoranima i tavernama. Takodje ima i mnoštvo butika i drugih prodavnica.

Leptokrija je pretežno mirno letovalište, i smatra se najpogodnijim za porodični odmor. Tu se nalazi obilje zabavnih sadržaja za decu, kao igraonice i zabavni parkovi.

Leptokarija je letovalište gde vredi otići ako žudite za mirom i odmorom bez gužve i buke. Ako želite odmor sa raznovrsnim noćnim provodom i željom da vam letovanje bude ispunjeno nesvakidašnjim dešavanjima, onda Leptokarija nije mesto za vas.

U ponudi je i veliki broj izleta do okolnih kulturno-istorijskih lokaliteta. U neposrednoj blizini nalazi se antički grad Muza i pećina gde se po mitologiji rodio Orfej, čuveni trački pesnik i svirač iz grčke mitologije. Takođe odavde možete poći u obilazak Olimpa, antičkih mesta Dion, Vergina, Pella, manastira Platomona, Meteora